Choose language

Acasă › Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Este nevoie ca toţi copiii să ia vitamine şi minerale?

Sănătatea nu înseamnă numai absenţa unei boli, ci şi faptul că organismul este foarte bine adaptat mediului înconjurător. Printre copiii sănătoşi se numără şi acei copii care pot tolera frigul, căldura, stresul fizic sau psihic, bolile infecţioase şi alte probleme mai bine decât alţii.

Este necesar un aport adecvat de vitamine şi minerale pentru a realiza un echilibru in organismul copilului. În timpul unei diete neregulate şi inadecvate, acest echilibru poate fi atins prin suplimente de vitamine şi minerale. Copiii de diferite vârste şi cu anumite nevoi de vitamine şi minerale vor fi astfel mai bine protejaţi de boli. În plus, chiar dacă se îmbolnăvesc, se vor vindeca mai repede.

Cum ne dăm seama dacă copilului îi lipsesc vitamine şi minerale?

Primele semne sunt oboseala, stare de iritare, sensibilitate la infecţii şi lipsa poftei de mâncare. Un copil are nevoie de o suplimentare cu vitamine şi minerale dacă dieta este neregulată şi inadecvată, dacă refuză să consume anumite alimente (de ex. fructe, legume, carne), dacă este implicat constant în activităţi sportive sau este în perioada creşterii intensive (de ex este nevoie de o cantitate mai mare de calciu şi vitamina D). Este important ca toţi copiii să primească necesarul de vitamine adaptat nevoilor anumitor perioade de creştere.

Poate copilul să asimileze din alimente toate vitaminele, mineralele şi alte substanţe de care are nevoie?

Este aproape imposibil să obţinem dozele zilnice pentru toate vitaminele din hrană, indiferent de sezon. Deseori pentru cultivarea sau producerea hranei sunt folosite substanţe dăunătoare. Alimentele sunt pasteurizate, conservate sau procesate după o perioadă lungă de depozitare – toate aceste procese influenţând structura lor chimică. De asemenea, multe vitamine se pierd când alimentele se decongelează sau se procesează prin căldură.

Ştiaţi că?

Aproximativ 70 % din hrană este procesată şi conţine cu 60 - 80% mai puţin micronutrienţi.

Un copil trebuie să obţină vitaminele şi mineralele adaptate nevoilor vârstei lui. Pikovit are forme care au fost dezvoltate respectând nevoile diferitelor etape ale copilăriei. Alege forma potrivită de Pikovit copilului tău.

Care este diferenţa între prebiotice şi probiotice?

Probioticele sunt bacterii vii, în timp prebioticele sunt substanţe naturale, funcţionând ca hrană pentru probiotice (bifidobacteria sau lactobacil).

Diferenţa majoră constă în capacitatea prebioticelor de a se sustrage de la digestie în partea superioară a tractului gastrointestinal şi de a ajunge în colon în stare intactă, unde sunt metabolizate de flora intestinală, stimulând creşterea microflorei benefice. Pikovit Imuno contine prebiotice benefice.

Scrie-ne

Eu recomand
Formele Pikovit